Winsum: nieuwe naam Kindcentrum Baflo/Rasquert: Marciaborg

FEESTELIJKE START BOUW MET ONTHULLING BOUWBORD EN NAAM

Kinderen en wethouder Harmannus Blok hebben op maandag 2 oktober het bouwbord en de naam van het Kindcentrum Baflo/Rasquert aan de Meijmaweg onthuld. Onder toeziend oog van kinderen van obs Noordewier, cbds Ichthus en peuterspeelzaal van Kids2B werd met het onthullen van het bouwbord ook de naam van het gebouw zichtbaar: Marciaborg.

 Een ongewone maandagochtend voor de kinderen van de scholen en in het bijzonder voor Maximiliaan,  Hannah, Eva, Marit en Naomi. Even niet aan het werk op school, maar buiten om samen met wethouder Harmannus Blok het bouwbord te onthullen. Een mooi moment, want nu gaat de bouw echt beginnen: de onthulling van het bouwbord markeert de start van de bouw van het nieuwe centrum.

Marciaborg

Tegelijk met onthulling van het bouwbord is ook de naam van het gebouw onthuld: Marciaborg.

Marcia een is bekende naam in Baflo/Rasquert. Daarnaast is voor borg gekozen vanwege zijn Groningse oorsprong en het gegeven dat het woord borg ook staat voor geborgenheid en veiligheid. Het is belangrijk dat iedereen die van het gebouw gebruik maakt, zich fijn en op z’n gemak voelt. Deze naam is uiteindelijk gekozen door de leerlingenraden van beide scholen.Obs Noordewier, cbds Ichthus, de peuterspeelzaal en BSO van Kids2B, sportclubs en het verenigingsleven gaan samen in de Marciaborg. In de middag en ’s avonds is de sportzaal beschikbaar voor sportverenigingen en dorpsbijeenkomsten. Ook de tennisvereniging krijgt een nieuw onderkomen in de Marciaborg.

Bouwproces

Na vandaag start de bouw in volle vaart. Op 19 oktober a.s. wordt de eerste paal geslagen in aanwezigheid van gedeputeerde Eelco Eikenaar en burgemeester Rinus Michels. Ook dit moment wordt weer feestelijk gemarkeerd in aanwezigheid van de kinderen.

Website en Facebook

Vanaf vandaag is ook de speciale bouwwebsite en de facebook pagina live gegaan. Via de website www.marciaborg.nl en de facebookpagina @MarciaborgBafloRasquert kan iedereen op de hoogte blijven van het nieuws rondom de bouw. Kinderen van de scholen gaan deze media bijhouden en het nieuws verzorgen.