Winsum: Startsein voor het Jeugdcultuurfonds BMWE

Op woensdag 14 februari a.s. geven wethouders Mariette de Visser, Marc Verschuren en Menne van Dijk het startsein voor het Jeugdcultuurfonds BMWE. Dit vindt plaats om 16.00 uur, in ‘De Meenschaar’ in Bedum. Leerlingen van Jeugdtheaterschool de Wonderboom en muziekschool Hunsingo zullen hier ook een bijdrage aan leveren. Het Jeugdcultuurfonds wil ervoor zorgen dat ieder kind de mogelijkheid heeft om muziek-, theater-, dans – of tekenles te volgen.

Het Jeugdcultuurfonds BMWE maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een smalle beurs op bijvoorbeeld muziek-, theater- of dansles kunnen. Ouders met een inkomen tot 120 % van het minimuminkomen kunnen terecht bij het fonds. Op www.jeugdcultuurfonds.nl is te lezen hoe een aanvraag in zijn werk gaat.

Gezamenlijke inzet
De gemeenten Bedum, Winsum, Eemsmond en de Marne storten in zowel 2017 als 2018 jaarlijks gezamenlijk € 10.000,- in het Jeugdcultuurfonds. Naast het Jeugdcultuurfonds zijn onder andere het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld al actief in de gemeenten. Deze partijen zetten zich samen met anderen in om ervoor te zorgen dat alle kinderen in de BMWE-gemeenten  mee kunnen doen.

Rabobank
De Rabobank Foundation ondersteunt het Jeugdcultuurfonds en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in de BMWE-gemeenten € 5.000,- bij. Zo geeft de Rabobank Foundation gestalte aan haar eigen ‘opdracht’: kansarme mensen in groepsverband toegang bieden tot kansrijke netwerken. Door deel te nemen aan bijvoorbeeld muziek- , theater-, teken- of dansles krijgen kinderen en jongeren nieuwe en positieve ervaringen en groeit het zelfvertrouwen.

Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdcultuurfonds, de BMWE-gemeenten en de Rabobank Foundation  kunnen het komende jaar kinderen van minima deelnemen aan kunstzinnige en culturele lessen en activiteiten.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl