Winsum: theatergroep toneel overdag speelt de goede dokter” van Tsjechov

Theatergroep Toneel Overdag van Theaterwerkplaats Het Hek speelt Vier eenakters (De Auditie, De Drenkeling, Het Arrangement en De Verleiding) uit “De Goede Dokter” van Tsjechov. Het bijzondere verteltalent van Tsjechov, meesterlijk bewerkt door Neil Simon.

Regisseur Peter van Kruining: “Regelmatig verschijnen nieuwe vertalingen van de verhalen van Tsjechov en de vraag is waarom blijven de verhalen van Tsjechov zo populair? Omdat ze grappig zijn? Want dat zijn ze. Omdat ze vaak wrang zijn? Ook dat zijn ze. Omdat ze bizar zijn (wie verdient er zijn brood met het nadoen van een drenkeling)? Omdat ze spannend zijn? (krijgt Pjotr Irina of wordt het een duel met Nikolai)? Of om iets anders?

Het geheim zit misschien vooral in een verschijnsel dat vaak voor komt: het totaal omdraaien van het verloop van het verhaal. Tot in de laatste zin kan er een wending zijn waardoor je een heel andere kijk op de gebeurtenissen krijgt.

Vooral door deze wendingen blijft het heel erg leuk en spannend om deze verhalen te spelen en er naar te kijken. En er blijft genoeg stof om over na te praten! Wat is nu waar en wat lijkt maar zo? En wie heeft er nu gewonnen?

Kom kijken en ervaar het zelf. We kunnen niet wachten om ons publiek te laten meedelen in ons plezier!”

Voor meer informatie en/of reserveren van kaarten kunt u contact opnemen met Dick Hovius 0592-375321 of ama.hovius@home.nl

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl