Winsum: WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken

De 23ste editie van het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken zal op vrijdag 17 februari 2017 plaats vinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. Het Alfa-college is samen met enkele klassen druk met de voorbereidingen bezig. De studenten worden ingezet voor het opstellen van een draaiboek en begeleiding van de deelnemers en ook de te verwachten bezoekers goed te ontvangen. In de entree, waar het restaurant is gevestigd, zal een winkelplein met informatiestandjes worden ingericht. Daarnaast zijn en een aantal video schermen opgesteld, waarop de verrichtingen in de keuken zijn te volgen. Het Alfa-college raakt dan ook helemaal in de snert en stamppot sfeer. En daarbij staat gastvrijheid hoog in het vaandel, zo werd de organisatie meegedeeld.

“Wij kijken er weer enorm naar uit”, aldus organisator Auke van der Velde, directeur van Snert en Stamppotevenementen. “Ook de bereikbaarheid voor deelnemers en bezoekers is met deze mooie locatie optimaal. De verwachting is dan ook dat veel meer bezoekers komen kijken en proeven ”, Het Alfa-college is zeer gunstig gelegen aan de vernieuwde Ringweg Oost, makkelijk te bereiken en een ruime gratis parkeer gelegenheid. De belangstelling voor deelneming aan de 23ste editie van het WK SNERTKOKEN en de 16de editie van het WK HOLLANDSCHE STAMPPOT op vrijdag 17 februari 2017 in Groningen is wederom groot. Deelnemers kunnen zich inschrijven via het inschrijvingsformulier op de website www.oudhollandschegerechten.nl of een mail sturen naar info@snertenstamppotevenementen.nl . , aldus Auke van der Velde.

Een deskundige jury zal op verschillende onderdelen punten geven aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit. De deelnemers zullen gaan strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren opscheplepel.