Woningbouw Vosholen breidt zich uit

De woningbouw op Vosholen breidt zich verder uit. Op 16 november stemde de raad in met het bestemmingsplan voor deelplan twee, dat zeer positief werd ontvangen. Het gaat in totaal om de bouw van 142 nieuwe woningen. De woningen worden geplaatst op het gebied dat wordt begrensd door de Vosholen aan de zuidzijde, de Croonhoven aan de westzijde, de Kleinemeersterstraat aan de oostzijde en het treinspoor aan de noordzijde. Het betreft een mix van sociale huurwoning, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen.

Het totale woningbouwproject in Vosholen telt 900 nieuwe woningen. Alle woningen tot dusver zijn verkocht. Erg succesvol dus. Ook over het participatietraject met omwonenden werden positieve woorden gesproken. Het feit dat er geen inzienswijzen zijn ingediend getuigt van goede communicatie. Het komende jaar zal er naar verwachting al worden gebouwd.

Wethouder Drenth gaf wel aan het best spannend te vinden. Alle plannen liggen klaar, maar nu is het aan de markt. Ieder die al wat langer in de gemeente woont, weet dat het project na de financiële crisis in 2008 stil kwam te liggen. Dit kwam mede omdat er geen nieuwe bestemmingsplannen werden ontwikkeld. Daar zal het nu niet aan liggen, maar de markt volgt een eigen dynamiek.

Waar de gemeente tot 2021 de optie had om een vaste samenwerking aan te gaan met een projectontwikkelaar mag dat sinds het Didam-arrest eind 2021 niet meer. De Hoge Raad stelde dat overheden bij de verkoop van gronden en vastgoed alle marktpartijen een gelijke kans moeten bieden.

Voor het brandweermuseum is nog geen nieuwe locatie gevonden. Het museumpand zat de afgelopen twaalf jaar gevestigd aan de Kleinemeersterstraat in een pand dat in bruikleen van de gemeente was.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl