Wout Zilverberg verlaat Aletta

Na bijna 11 jaar verbonden te zijn geweest aan het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand heeft directeur onderwijs Wout Zilverberg onlangs afscheid genomen. Hij ziet zichzelf niet de juiste man op de juiste plaats voor de komende periode en daarom vindt hij het tijd voor iets nieuws. Voor de school en voor zichzelf.

Hij startte er in 2012 als teamleider van het bovenbouwteam havo/vwo. In 2014 kon hij directeur van de afdeling havo/vwo worden. Deze kans greep hij met beide handen aan. Met veel enthousiasme heeft hij in de jaren daarna deel uit gemaakt van de driekoppige directie van de school. In die periode is het Aletta op zijn initiatief onderdeel geworden van de Opleidingsschool Ommelanden. Als partner van Ommelanden levert de school een bijdrage aan de opleiding van docenten in de eigen regio. Sinds januari 2022 – na een organisatiewijziging – was Wout de enige directeur onderwijs op het Aletta en verantwoordelijk voor het onderwijs van alle zes deelscholen.

Wout Zilverberg: “Terugkijkend op mijn tijd op het Aletta, ben ik vooral trots op het grote bewustzijn van de collega’s wat de leerlingen in deze omgeving aangaande nodig hebben. Een mooi voorbeeld daarvan is hoe goed we in contact zijn gebleven met de leerlingen gedurende de coronapandemie: geen enkele leerling is geheel buiten beeld geraakt.”

Zilverberg vervolgt: “Het Aletta zet momenteel in op een flexibel deel van het rooster, waardoor er meer recht kan worden gedaan aan de verschillende leerbehoeftes van leerlingen. Daarbij past het bij de school om zo’n grote verandering heel inhoudelijk te benaderen. Het Aletta is niet zo van een puur organisatorische ingreep. Daarom voelde ik me erg thuis op deze school.”

Tijdens een informeel afscheidsfeestje begin april waren er lovende woorden voor de vertrekkende onderwijsdirecteur. Op de website van de school, www.aletta.nl, staat een uitgebreid interview met Wout Zilverberg.

Deel naar jouw media!