Zomerzeilkamp bij Zeilvereniging Schildmeer

Zeilvereniging Schildmeer organiseert op 29, 30 en 31 juli een zeilkamp voor jongens en meisjes van 7 tot en met 13 jaar. Iedereen mag meedoen, ook als je nog nooit eerder in een zeilboot hebt gevaren. Tijdens het zeilkamp kunnen de kinderen slapen in het clubgebouw van de vereniging. Overdag kunnen de kinderen zeilen in een zeilboot die ze zelf in elkaar leren zetten. En ’s avonds zijn er andere leuke activiteiten te doen zoals het nachtzeilen, verschillende waterspellen en een speurtocht. “Het is gewoon een hele grote boel gezelligheid” vertelt bestuurslid Sven Buikema.

In totaal zijn er 24 kinderen uit de regio aanwezig die onder leiding van 10 enthousiaste vrijwilligers, hun luchtbed hebben opgeblazen in het clubgebouw. Een gedeelte van de kinderen zijn ook lid van de zeilvereniging en die volgen ook elke vrijdagavond de reguliere zeillessen, maar ook kinderen van buitenaf zijn welkom. Zolang ze in bezit zijn van een zwemdiploma A, kunnen ze meedoen.

“Afhankelijk van de leeftijd en zeilervaring worden de kinderen in groepen ingedeeld. Iedereen heeft zijn eigen trainingsdoelen. Het maakt niet uit of je al heel goed kan zeilen of dat je nog veel moet leren. Iedereen moet kunnen leren wat bij hun past, en het vooral naar zin hebben is natuurlijk het belangrijkst.” vertelt Sven.

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl