Zuidbroek: COA- Gelden Projectaanvraag

In Zuidbroek zijn recentelijk twee projecten goedgekeurd voor financiering door de Toetsingscommissie COA-gelden. Eén project is gericht op de bouw van een buitenverblijf voor Hertenkamp Zuidbroek, met als doel de dieren meer veiligheid te bieden na een vogelgriepincident in oktober 2022. Het tweede project is van De Historische Kring Zuidbroek (HKM), die financiering heeft aangevraagd voor benodigdheden om hun historische evenementen te verbeteren.

Volgens Kees de Vries, voorzitter van de dorpsraad Zuidbroek zijn de eerste concrete stappen gezet: ‘Wij zijn zeer blij dat we het nieuws mogen delen van de eerste projectaanvragen die zijn goedgekeurd.’

‘Momenteel zijn er verschillende projectaanvragen in behandeling, en de tweede ronde voor aanvragen loopt tot 24 november. Voor degenen die nog ideeën of plannen hebben, is er goed nieuws: “Als je werkt aan een wat complexer project en je hebt je aanvraag nog niet helemaal rond, hoef je je geen zorgen te maken,” zegt De Vries. “Via onze website kun je ook een vooraankondiging doen, en deze wordt behandeld als een officiële aanvraag. Zo is het voor de toetsingscommissie duidelijk wat er in ontwikkeling is. Uiteindelijk is het beschikbare geld beperkt, dus we bieden twee mogelijkheden: een projectvoorstel indienen of een vooraankondiging doen.”

Een projectaanvraag kan via de volgende site ingediend worden: https://www.dorpsraadzuidbroek.com/projectaanvraag

Bekijk in de video hoe Kees de Vries vertelt over de onlangs goedgekeurde project aanvragen:

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl