92 % Bewoners Reensche Compagnie zeggen ja

Onlangs hebben bewoners van De Reensche Compagnie kunnen stemmen of zij meedoen aan de verduurzamingsmaatregelen. De Reensche Compagnie is trots en blij dat maar liefst 92% van de huurders hun akkoord heeft gegeven. Een mooi resultaat.
Wim Kroeze, Manager Algemene Zaken De Reensche Compagnie: “Er is massaal voor gestemd! Dat is toch fantastisch. We hadden wel gehoopt op een positieve uitkomst maar deze score is geweldig en een duidelijke stem voor de toekomst. Is het niet voor jezelf, dan is het wel voor de volgende generatie. We zijn de huurders dankbaar voor hun steun en vertrouwen.”

Aan het einde van dit jaar start De Reensche Compagnie met het isoleren van de woningen. Tevens brengen zij in de woningen ventilatiesystemen aan om een gezond binnenklimaat te houden. In 2025 wordt de gasketel vervangen voor een warmteketel. De huurwoningen worden dan aangesloten op de nieuwe warmtering in Hoogezand.

De warmtering is het sluitstuk van het project ‘Gasvrij Gorecht’. Als alle vier de woningcorporaties instemmen met deze warmtering, kan Gorecht-Noord in 2025 helemaal van het aardgas af. Via de warmtering stroomt warm water naar de woningen, waarmee de huizen worden verwarmd. De warmtering gebruikt restwarmte van kartonfabriek ESKA. Eerder konden bewoners al overstappen van een gaskooktoestel naar inductie, waardoor de buurt helemaal gasvrij wordt.

Deel naar jouw media!