Oranjemarkt Sappemeer trekt 30.000 bezoekers

Afgelopen zaterdag vond de 31e editie van de Oranjemarkt plaats in Sappemeer, en ondanks een iets lagere opkomst dan vorig jaar, trok het evenement dertigduizend bezoekers. De organisatoren wijten de iets lagere opkomst aan de meivakantie en het feit dat de koning in de buurt was, namelijk in Emmen.

Ondanks het succes van de markt kampt de organisatie met een nijpend probleem: een gebrek aan vrijwilligers en met name verkeersregelaars. “We zijn ooit begonnen met een groep van veertig vrijwilligers, maar nu zijn er nog maar zo’n twintig over.” zegt Bob Zuidersma namens de Oranjemarkt “We zijn met name op zoek naar verkeersregelaars om het verkeer ordelijk te laten verlopen. Dit jaar hebben we zelfs betonblokken op de weg moeten plaatsen om te voorkomen dat auto’s de markt opreden,” verklaarde Zuidersma.

De organisatoren benadrukken het belang van vrijwilligers voor het realiseren van de volgende edities van de Oranjemarkt. Ondanks de uitdaging van voldoende vrijwilligers, verliep de markt goed, met slechts twee kleine incidenten.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl