Akkoord kindcentrum Muntendam

Het college van Midden-Groningen vraagt de gemeenteraad om akkoord te gaan met de komst van het kindcentrum Muntendam (OBS Menterhorn, CBS De Parel, Kinderopvang Het Apenstaartje en peuterspeelzaal KaKa) op de Ruitershorn, het terrein waar vroeger het sportcentrum stond.

Omdat beide scholen dringend nieuwe gebouwen nodig hebben, vindt het college het belangrijk de scholen en de kinderopvang uit de centrumontwikkeling te halen. De bouw van een kindcentrum op Ruitershorn is eenvoudiger en kan naar verwachting sneller worden gerealiseerd. In het centrum zal het langer duren om plannen uit te werken met alle andere partijen die daar ook een plek moeten krijgen.

Wethouder Patricia Nieland-Kampen: “Op 3 maart 2022 is de gemeenteraad van Midden-Groningen akkoord gegaan met de verdere uitwerking van het vlekkenplan Muntendam. In die plannen staat het kindcentrum gecombineerd met het dorpshuis in het centrum van Muntendam. We hebben daarover veel zorgen gehoord van Muntendammers. Daarom heeft het nieuwe college gevraagd te onderzoeken of de Ruitershorn een geschikte plek is en op steun van de scholen, de inwoners en andere belanghebbenden kan rekenen. Dat onderzoek hebben wij uitgevoerd en de uitkomsten leggen wij nu voor aan de raad. Een belangrijk onderzoek, omdat we hiermee ervoor willen zorgen dat de scholen en de leerlingen zo snel mogelijk een gebouw krijgen die voldoet aan alle eisen van deze tijd.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl