Bedum: Oud-wethouder Stoffer Jan Haan ereburger Poolse Zbaszynek

Oud-wethouder Stoffer Jan Haan (CU) is onlangs benoemd tot ereburger van de Poolse gemeente Zbaszynek. Dat gebeurde tijdens de festiviteiten die er werden gehouden in het kader van 25 jaar betrekkingen tussen Zbaszynek en Bedum. Haan ontving de eretitel voor zijn langdurige verdiensten, vooral voor de agrarische sector in de Poolse partnergemeente. Stoffer Jan Haan is sinds halverwege de jaren ’90 van de vorige eeuw actief op het gebied van internationale betrekkingen. Eerst had hij namens de gemeenteraad zitting in de Werkgroep Internationale Betrekkingen. Hij bleef daar na zijn bestuurlijke loopbaan als particulier ook bij betrokken.

De gemeente Zbaszynek kent een vrij grote agrarische sector. Zo zijn er relatief veel varkenshouderijen. Haan, die een agrarische achtergrond heeft, heeft veel kennis gedeeld met collega’s in de Poolse partner.

Bij de viering van 25 jaar intergemeentelijke betrekkingen waren het afgelopen weekend tientallen Bedumers aanwezig. Een uitgebreid verslag van de reis treft u hier. Het artikel staat ook in De Bedumer van deze week.

Op de foto: Ereburger Stoffer Jan Haan (links) wordt gefeliciteerd met zijn ereburgerschap door wethouder Jan-Willem van de Kolk.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl