Bedum: werkbezoek kamerlid John Kerstens

PvdA-Tweede kamerlid John Kerstens heeft een werkbezoek aan het Werkplein Ability in Wehe den Horn en Uithuizen gebracht. Ook bezocht hij de Eemshaven. De oud-voorzitter

van FNV-Bouw en huidige woordvoerder arbeidsmarkt en werkgelegenheid ging in gesprek over de kansen voor mensen, die nu nog aan de kant staan.

De sociale werkvoorzieningschappen veranderen. Meer dan vroeger geldt het uitgangspunt dat mensen met een beperking meedoen op de reguliere arbeidsmarkt. Volgens Kerstens betekent dat bedrijven open moeten staan voor werknemers met een afstand tot de arbeids-markt. “Tegelijkertijd kunnen bestaande voorzieningen goed benut worden voor werkleer-trajecten”, aldus de sociaal-democraat. “Werkplein Ability heeft veel te bieden. Praktijk-ervaring en scholing kunnen ertoe leiden dat meer mensen aan de slag kunnen, bijvoorbeeld in de Eemshaven.”

De PvdA’er noemt de Eemshaven, omdat hij verwacht dat daar de groei de komende jaren doorzet: “De ligging van deze haven is een pré. De windmolenparken op zee en de toe-nemende vraag naar datacentra biedt dit gebied grote kansen. Ook wat betreft de werk-gelegenheid”.

John Kerstens was op uitnodiging van de PvdA Bedum op werkbezoek en werd daarbij begeleid door wethouder Jan Willem van der Kolk, fractievoorzitter Jaap Heres en raadslid Willem

Rus, alsmede door gewestelijk PvdA-voorzitter Bert Dieters.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl