Bereik je spaardoel met Spaarkringen

Een nieuw initiatief genaamd Spaarkringen is recentelijk van start gegaan in Midden-Groningen. Met de start van Spaarkringen hopen de organisaties de inwoners van Midden-Groningen te helpen met hun financiën. Ze willen mensen niet alleen helpen hun spaardoelen te bereiken, maar ook bijdragen aan hun financiële zelfredzaamheid.

Dit project, gericht op gezamenlijk sparen en onderlinge ondersteuning om spaardoelen te bereiken, is een samenwerking tussen Kwartier Zorg & Welzijn, de Kredietbank Midden-Groningen en Stichting Cash2Grow, met steun van het Nationaal Programma Groningen.

Anahid Salim, sociaal activeringswerker bij Kwartier Zorg & Welzijn, legt uit dat een spaarkring een groep is die om de week samenkomen om te sparen voor individuele doelen. Spaarders kunnen al beginnen met kleine bedragen, vanaf slechts 1 euro per keer. Het geld blijft van henzelf en ze bepalen zelf waarvoor ze sparen.

Het initiatief is erop gericht om mensen te stimuleren en te ondersteunen bij het behalen van hun spaardoelen. Binnen de groep kunnen deelnemers elkaar motiveren en ideeën uitwisselen over hoe ze het beste kunnen sparen. “We hebben nu iemand in de groep die spaart voor haar vakantie,” vertelt Salim. “Het totale bedrag kan ze niet in één keer betalen. Dit project duurt negen maanden en in die tijd probeert zij het hele bedrag bij elkaar te sparen.”

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl