CBS De Wegwijzer wint ‘E-waste Race’

Tijdens de E-waste Race streden tien basisscholen uit de gemeente Midden-Groningen tegen elkaar om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. CBS De Wegwijzer in Zuidbroek won deze race met maar liefst 8.789 ingezamelde apparaten. Woensdag 12 april vond in het bijzijn van wethouder Erik Drenth de prijsuitreiking plaats. De winnende school mag genieten van een welverdiend schoolreisje, als beloning voor de opbrengst.

Wethouder Erik Drenth geeft aan dat het voor hem vooral belangrijk is dat de kinderen geleerd hebben van deze actie: ‘Er werden van tevoren een paar vragen gesteld en daaruit bleek dat de kinderen wel snappen wat bijvoorbeeld recycling of hergebruik is’. Erik Drenth geeft aan dat dit belang voor hem zwaarder weegt, dan het aantal ingezamelde apparaten.

Volgens Bas Bulthuis, leerkracht van de groepen 7/8, was het enthousiasme en fanatisme groot onder de leerlingen: ‘De kinderen willen altijd heel graag winnen en zetten zich dan volledig in. Ik denk dat het fanatisme heel erg aanstekelijk werkt voor andere mensen’. De leerlingen hebben een schoolreisje gewonnen naar het NEMO-museum in Amsterdam. Bas vertelt dat veel kinderen daar nog nooit zijn geweest, wat een mooie ‘stimulans’ is.

 

 

Deel naar jouw media!