Dorpsvisie Zuidbroek Af

In de afgelopen maanden heeft de Dorpsraad Zuidbroek nauw samengewerkt met de inwoners van Zuidbroek om de Dorpsvisie tot stand te brengen. Deze visie omvat een breed scala aan onderwerpen die van belang zijn voor de gemeenschap, zoals verkeersveiligheid, huisvesting, het verenigingsleven en de beschikbare voorzieningen in het dorp. De totstandkoming van deze Dorpsvisie werd mogelijk gemaakt door de ondersteuning van de gemeente Midden-Groningen via het NPG Programma Wijk- en dorpsplannen. Deze financiële steun en begeleiding hebben de Dorpsraad in staat gesteld om een visie op te stellen die de belangen van de inwoners weerspiegelt.

Het proces van het ontwikkelen van de Dorpsvisie omvatte diverse (dorps)bijeenkomsten, waar de mening en input van de Zuidbroekse gemeenschap centraal stond. In de dorpsvisie staan volgens Kees de Vries, voorzitter van dorpsraad Zuidbroek, onder andere plannen om de verkeersdrukte en de haven aan te pakken.

Op 14 oktober werd de Dorpsvisie 2023 gepresenteerd aan de dorpsbewoners. Tevens werd de visie officieel overhandigd aan wethouder Erik Drenth.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl