Eerste Groningse vestiging van Dagelijks Leven

Binnenkort zal Het Woldwijckhuis haar deuren openen op de voormalige school locatie aan de Waterman in Hoogezand. Het Woldwijckhuis zal de eerste Groningse locatie van zorgorganisatie Dagelijks Leven zijn, die elders in Nederland al bijna 100 woonzorglocaties heeft. Deze woonzorgfaciliteit is bedoeld voor 22 bewoners met dementie. De koopovereenkomst voor de grond werd getekend door tijdelijk wethouder Erianne van der Burg van de gemeente Midden-Groningen en directeur Jeroen Kleinjan van zorgorganisatie Dagelijks Leven, bedoeld om meer betaalbare woningen in de regio te creëren.

Naast individuele studio’s met eigen keuken en badkamer, biedt Het Woldwijckhuis ook accommodatie voor echtparen. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes zoals twee huiskamers en een ruimte voor gezamenlijke activiteiten. Het Woldwijckhuis wordt naast het hoofdgebouw gebouwd door Domi Projecten. Ze bouwen ook twee  levensloopbestendige woningen, waar mensen kunnen blijven wonen als ze ouder worden.

Van der Burg deelde haar visie op het project: “Omdat het de eerste van de vrijkomende locaties is hebben wij hier even bij stil gestaan. De plek is midden in de wijk en dit vinden wij een mooie plek voor mensen om te wonen. Er is veel behoefte aan deze woningen, gezien de groeiende vraag naar zorg. Als mensen daar in die wijk kunnen wonen, dan is dat een mooie oplossing. Het voordeel is dat er dan weer andere woningen vrijkomen in de gemeente, waar andere mensen weer terecht kunnen.”

De woonzorglocatie zal een thuis bieden aan mensen die zelfstandig willen wonen maar toch toegang willen hebben tot zorgfaciliteiten indien nodig. “In principe wonen de mensen er zelfstandig maar ze kunnen wel gebruik maken van een voorziening als een woonkamer,” voegde Van der Burg toe. “Als het nodig is kan er ook zorg geregeld worden, maar in principe gaan de mensen daar zelfstandig wonen.”

De bouw zal naar verwachting in augustus van dit jaar beginnen, met de opening gepland voor het voorjaar van volgend jaar. De wethouder hoop op meerdere soortgelijke initiatieven.

 

 

 

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl