Geen fietsers toegestaan in Sportpark De Kalkwijck

Het voetpad dat door sportpark De Kalkwijck in Hoogezand loopt, zal uitsluitend voor voetgangers toegankelijk blijven in de toekomst. Ondanks dat zowel wandelaars als fietsers momenteel gebruik maken van het pad, heeft de gemeente besloten om fietsen niet langer toe te staan. Dit vanwege bezwaren die zijn ingediend bewoners. Burgemeester Hoogendoorn geeft aan dat er al eerder discussies zijn geweest en dat enkele inwoners van Hoogezand uiteindelijk in beroep zijn gegaan tegen het voorgenomen besluit om fietsers ook toegang te verlenen tot het pad.

In het nieuwe verkeersbesluit “voetpad Kalkwijk”, waarin het college van B en W aanvankelijk had besloten om fietsers toe te staan, zijn vijf bezwaarschriften ingediend. De bezwaren hadden voornamelijk te maken met de veiligheid op het pad. Nadat de commissie beroep- en bezwaarschriften de klachten van omwonenden had behandeld, heeft het college besloten om het eerdere besluit in te trekken. Dit betekent dat fietsen op het voetpad niet meer is toegestaan.

Harry Nijdam, een buurtbewoner, is verheugd over dit besluit. “Het was al een tijdje een doorn in het oog. Als ik mijn hond uitliet, kon het maar zo zijn dat je bijna werd aangereden door fietsers.”

Het is echter nog maar de vraag hoe dit in de praktijk zal verlopen: mensen die snel van de ene naar de andere kant willen, zullen waarschijnlijk toch blijven fietsen, vooral omdat er geen politieagenten of BOA’s aanwezig zullen zijn om op te treden tegen fietsers die de regels overtreden, meldt de gemeente.

Om de functie van het voetpad te versterken, overweegt de gemeente het plaatsen van ‘slalomhekjes’.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl