Gevaarlijke kruising Hoogezand

De kruising tussen de Atlantakade en de Burgemeester van Rooijenstraat Oost en de Erasmusbrug in Hoogezand staan bekend als zeer onveilige verkeerssituaties. Vanwege nieuwbouw is er weinig zicht voor de fietspaden van links en rechts die voorrang hebben. Vanwege meerdere automobilisten die ondanks de vrij recent aangelegde drempels de 30-zone negeren, gebeuren er veel ongelukken. We spraken een medewerker van de Expert, die perfect zicht heeft op de kruising; “Wij houden soms ons hart vast. De automobilisten rijden hier veel te hard en hebben niet door dat er fietsers komen van links en rechts. Dat leidt tot hele rare verkeerssituaties.”

De partijleden van de SP zien het belang in van de verkeersveiligheid in onze gemeente en gaan daarom met de bewoners in gesprek. Veel bewoners verklaren dat ze zich inderdaad onprettig voelen bij deze kruising. “Een voetgangersoversteekplaats of stoplichten voor de fietspaden zou een goede oplossing kunnen zijn” verklaart één van de bewoners.

De SP wilt met deze middag peilen hoe de bewoners over deze kruising denken. “Het is nu nog even inventariseren. Zodra we concreet weten wat we hier aan kunnen, gaan we het neerleggen bij de gemeente.” aldus Thorwald Vader.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl