Groei & Bloei organiseert een lezing

Op donderdag 21 september werd er in Zalencentrum Brandpunt een lezing georganiseerd door vereniging Groei & Bloei Midden-Groningen. Groei & Bloei heeft in Midden-Groningen ongeveer 225 leden en heeft als doel om mensen die liefde hebben voor bloemen, planten en natuur bij elkaar te brengen. Dat doen ze door diverse activiteiten te organiseren; groenlezingen, bloemschikcursussen, tuinreizen workshops en excursies. Ook heeft Groei & Bloei een actieve tuinclub.

De lezing werd gehouden door Cor van Gelderen, mede-eigenaar van van kwekerij PlantenTuin Esveld. ”Mijn lezing gaat over hoe de beplanting van een goede tuin in elkaar zit. En naar mijn idee moet dat gericht zijn op hoe de natuur werkt en georganiseerd is, maar dan net iets leuker en fleuriger.”

Ongeveer 62 jaar geleden is de vereniging Groei & Bloei hier in Hoogezand-Sappemeer ontstaan, maar Groei & Bloei landelijk bestaat al wel 155 jaar, dat maakt het één van de oudste verenigingen van Nederland en Vlaanderen. “Groei & Bloei is een vereniging voor kennis en kennissen. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel en tegelijkertijd willen we veel kennis delen en opdoen.” vertelt Martien Vossen, voorzitter van afdeling Midden-Groningen.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email