Hoe zit het met de Slochter Haven?

De jachthaven van Slochteren staat erom bekend dat er veel onderhoud moet gebeuren; een niet werkende laadpaal voor fietsers, verzakte klinkers, een kapotte brug en bij de dam moet gebaggerd worden. Kortom de uitstraling van de jachthaven is niet meer geweldig. De bewoners van Slochteren maken zich ernstig zorgen “De communicatie is ver te zoeken”.

We spraken met Markus Ploeger, wethouder van Midden-Groningen “Ik denk dat het beeld genuanceerd moet worden; ik weet dat er wel degelijk gecommuniceerd is en we hebben ook een rondwandeling gemaakt met de mensen die er bij betrokken zijn. Ook heb ik uitstekend contact met de mensen van de Houtstek (Multifunctioneel Centrum Slochteren) waarvan we het erfgoed plein gaan inrichten. Ook gaan we met de Slochter Haven aan de slag waar we een projectleider op gaan zetten die alles kan aansturen. Daarnaast gaan alle politieke partijen die er bij betrokken zijn in augustus ermee aan de slag en dan hopen wij in november het voorstel bij de bewoners neer te kunnen leggen.”

“Het is tenslotte een best complex project en iedereen heeft een andere mening over de invulling van deze locatie. De één wil het meer moderniseren en dan andere wil het historisch houden. Daarom is het belangrijk om eerst alles bij de bewoners neer te leggen. We willen wel kijken of we in ieder geval op korte termijn de kleine onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren, want als ergens anders de klinkers eruit liggen gaan we dat ook repareren. Maar we gaan nog niet grote investeringen doen, totdat we weten hoe we de uitstraling van de haven willen hebben. En zijn gewoon veel verschillende partijen waar we mee te maken hebben en daar gaat tijd overheen.” aldus Markus Ploeger.

Deel naar jouw media!