Hoogezand: BBP vragen over branden

De Boer&Burger Partij Midden-Groningen, maakt zich zorgen over de reeks van branden in de wijk Gorecht Oost in Hoogezand en hebben vragen gesteld hierover aan het college. Zij weten dat er camera’s zijn geplaatst in de omgeving van de Groen van Prinstererstraat maar sindsdien lijken de branden zich te verplaatsen naar straten in de nabije omgeving. Of deze branden worden aangestoken of veroorzaakt worden door het vuurwerk dat regelmatig uit die wijk te horen is, is niet bekend, het lijkt hen echter te toevallig dat ze allemaal spontaan ontstaan. Buurtbewoners voelen zich niet veilig meer.

Buurtpreventie

Er zijn gelukkig (voor zover bekend) nog geen gewonden (of erger) gevallen, zegt de partij. Zij willen o.a. weten of er al een buurtpreventie appgroep is en zo niet, of de wijkcoach het opzetten van zo’n groep kan stimuleren of buurtbewoners kan mobiliseren voor het opzetten van een buurtwacht. Wat doet het college en heeft het college de afgelopen periode gedaan om meer capaciteit te kunnen krijgen? De Partij noemt de mogelijkheid om meer camera’s in de wijk op te hangen, mogelijk dat dit wellicht de privacy van de bewoners uit die wijk raakt, maar zoveel branden komt toch wel in de buurt van een noodsituatie.

Handhaving

Eigenlijk zou er elke avond/nacht politie moeten rondlopen of fietsen. Handhaaft de politie ook op vuurwerk in die wijk en hoe is het gesteld met de bemanning van de brandweer. Mocht er niet genoeg vrijwilligers zijn dan zou een optie zijn om betaalde brandweer aan te stellen. Is het bij de politie ook bekend welke bewoners zelf een camera bij de deur hebben? Wellicht dat daar ook informatie bij te vinden is met betrekking tot de recente branden.

 

 

Deel naar jouw media!