Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Geslaagd met vlag en wimpel

Donderdag 9 juni was de spanning om te snijden in vele huiskamers in Midden-Groningen, het was namelijk de dag van de examenuitslag eerste tijdvak mavo, havo en vwo.  De geslaagde kandidaten havo en vwo kwamen donderdagmiddag naar school om hun cijferlijst in ontvangst te nemen. Ze werden met muziek en applaus ontvangen (zie foto) op het vrolijk versierde schoolplein. En uiteraard was er gebak. De mentoren van de mavo stapten die middag in hun versierde auto’s om de geslaagden van hun afdeling thuis te bezoeken en de cijferlijst en wimpel te overhandigen. Het goede resultaat van bovengenoemde afdelingen was dan ook zichtbaar in heel Midden-Groningen: overal roze ‘geslaagd-posters’ voor de ramen en Aletta-wimpels in de vlaggenmast. Ook wimpels van de examenkandidaten praktijkonderwijs, zij sloten vorige week allemaal hun schoolloopbaan succesvol af tijdens een eindgesprek in de Aletta Jacobs Zaal. De examenkandidaten vmbo krijgen woensdag 15 juni de uitslag.

Wout Zilverberg, onderwijsdirecteur van het dr. Aletta Jacobs College, zegt: “Het was zeker een spannende dag. In de eerste plaats voor onze examenkandidaten en hun ouders, maar ook voor onze docenten. Hoe hebben de leerlingen het dit jaar bij het centraal examen gedaan? Want let wel, zij zijn bijna hun gehele bovenbouwtijd en dus hun schoolexamenperiode, in uitzonderlijke(Covid-)omstandigheden naar school geweest. Of juist hele periodes niet naar school geweest.”

“Maar we kunnen heel tevreden zijn”, zegt Zilverberg. “Ze hebben het geweldig gedaan onder deze moeilijke omstandigheden. Dat heeft nu al geleid tot goede slagingspercentages, die ongetwijfeld beter gaan worden na het tweede tijdvak. Examenleerlingen kunnen dit jaar namelijk op alle niveaus hun examen verdelen over twee periodes.”

 

 

 

 

 

 

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter