Hoogezand: Geslaagden havo en wvo Aletta

Veel blije gezichten op het Aletta

Met gepaste trots vermeldt de directie van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand op de schoolsite dat de examenleerlingen het dit jaar geweldig hebben gedaan. Op maar liefst vier afdelingen – pro, vmbo-bb/lwt, vmbo-bb en vwo – is een slagingspercentage van 100% behaald. Op de afdeling mavo slaagde 99% van de leerlingen en op de havo was dit 91%. En hele mooie prestatie, helemaal als je bedenkt dat deze leerlingengroep een groot deel van hun examenjaren niet onder normale omstandigheden onderwijs heeft genoten

In de afgelopen twee weken vonden maar liefst zes keer de feestelijke diplomeringen plaats in een bomvolle theaterzaal van de school. Op de laatste dag voor de zomervakantie was het nogmaals feest op het Aletta, toen werden er in de Aletta Jacobs Zaal nogmaals zes diploma’s uitgereikt. In een kleinere setting dan normaal het geval, maar niet minder feestelijk, werden hier de geslaagden havo en vwo na derde tijdvak in het zonnetje gezet.

Normaliter bestond het derde tijdvak voor bijzondere gevallen. Echter, dat is in 2022 aangepast, vanwege corona. Dit jaar gold het derde tijdvak als een herkansingstijdvak, omdat leerlingen hun examen mochten spreiden over het eerste en tweede tijdvak.

Op de foto Faduma (geslaagd voor havo) gefotografeerd door haar trotse familie. Naast haar mentor Marc Corbier.

Deel naar jouw media!