Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand: Innovatiefestival dr. Aletta Jacobs College

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Leerlingen van groep 8 maken op enthousiaste en creatieve wijze kennis met de wereld van de techniek. Wat kun je allemaal worden als je dol bent op dingen ontwerpen, knutselen en/of bouwen? En hoe ziet een werkdag van iemand met een technisch beroep eruit? De leerlingen bezoeken een technisch bedrijf in de omgeving en worden vervolgens uitgedaagd om een creatieve oplossing te bedenken voor een specifiek technisch probleem.

Het festival bestaat dit jaar uit drie onderdelen:
Innovatie in de Praktijk: 11 t/m15 oktober
Innovatiewedstrijd: 25 oktober t/m 04 december
Innovatiefestival: 11 december

Innovatie in de praktijk
Het programma bestrijkt voor elke basisschool één dag: de leerlingen volgen op de afdeling Techniek van het dr. Aletta Jacobs College verschillende workshops. De workshops worden gegeven door ervaren docenten, die daarbij worden ondersteund door leerlingen uit de bovenbouw techniek van het Aletta. De leerlingen krijgen hun werkstuk mee naar huis. Naast deelname aan de workshops gaan de kinderen op deze dag ook één bedrijf in de regio bezoeken. Hier krijgen ze een leuke rondleiding en kunnen ze opdrachtjes uitvoeren.

Innovatiewedstrijd 25 oktober t/m 4 december 2021
Na de herfstvakantie krijgen de leerlingen een leuke uitdaging. Ze gaan een oplossing bedenken en maken voor een regionaal bedrijf n.a.v. een digitale bedrijfspresentatie. Dit doen ze met behulp van een game in de eigen klas. Deze game, te downloaden als app, is ontwikkeld door Biblionet Groningen. De game zorgt ervoor dat leerlingen spelenderwijs alle stappen volgen die bij een ontwerpproces horen. De leerlingen krijgen via een filmpje een instructie waarbij ze worden aangemoedigd om elk level te voltooien. Dat gebeurt met zowel online als offline elementen. Uiteindelijk leidt het doorlopen van alle levels ertoe dat de scholieren tot een werkbaar product komen waarmee de uitdaging wordt opgelost. Het laatste level is het opnemen van een pitch over het product. Deze pitches leveren de scholen in voor de innovatiewedstrijd. De ontwerpen van de kinderen worden voorgelegd aan een vakjury. De bekendmaking is onderdeel van het programma van het Innovatiefestival op 11 december 2021.

Innovatiefestival 11 december 2021
Het afsluitende Innovatiefestival vindt plaats van 10.00-17.00 uur in en rond het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Makers, instellingen en bedrijven laten zien dat techniek in alle beroepen een rol speelt. Jong en oud kunnen deelnemen aan diverse workshops en innovatieve concepten van bedrijven en makers bewonderen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter