Hoogezand: Onvergetelijke Kookclub

In december start de eerste Onvergetelijke Kookclub in Hoogezand. Hier kunnen mensen met dementie én hun naaste zelf aan de slag om een heerlijk 3-gangen diner te bereiden en vervolgens samen te eten. Plezier, een gezellig avondje uit en het ontmoeten van lotgenoten staan centraal. De kookclub wordt iedere 1e donderdag van de maand georganiseerd in Het Aletta Jacobs College in het Praktijkgebouw, Laan van de Sport 6 in Hoogezand. De Onvergetelijke Kookclub is geïnspireerd op Restaurant Misverstand. Daar zien we dat dementie ingrijpend is, maar dat lotgenoten veel steun hebben aan elkaar. De organisatie is ontzettend trots dat ze dit nu ook in Hoogezand kunnen aanbieden.

Aanmelden
Mensen met dementie en hun naaste kunnen zich aanmelden voor een onvergetelijke avond. Dit is inclusief 3-gangendiner, welkomstdrankje en koffie of thee na afloop. Aanmelden kan door een mail te sturen naar kookclub.middengroningen@alzheimervrijwilligers.nl

Zo lang mogelijk mee blijven doen

Van de 290.000 mensen met dementie in Nederland woont 70% thuis. De diagnose is heel erg verdrietig, maar het betekent niet dat het leven direct ophoudt. Veel mensen raken in een isolement, vanuit schaamte of een gevoel op hun tenen te moeten lopen. Zo lang mogelijk meedoen en je waardevol voelen is belangrijk. Bij de Onvergetelijke Kookclub kan dat. Ieder binnen de eigen mogelijkheden en in een veilige en prettige omgeving. Met een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kunnen Alzheimer Nederland en Resto VanHarte op meerdere locaties Onvergetelijke Kookclubs organiseren.