Hoogezand: Opening Cruyff Court

Op 21 oktober 2021 is het nieuwe, verplaatste Cruyff Court in gebruik genomen. Vanwege de coronapandemie was een officiële opening destijds niet mogelijk. Daarom wordt deze accommodatie aanstaande  zaterdag 1 oktober om 15.00 uur alsnog officieel geopend.

De opening van het Cruyff Court is een gezamenlijk initiatief van team Sport en Bewegen Midden-Groningen, Kwartier Jongerenwerk, Buurthuis Corazon en Lefier. Veel enthousiaste sporters maken inmiddels gebruik van dit veld. In de wijk is het een centraal punt voor ontmoeting en bewegen geworden. De buurtsportcoaches en jongerenwerkers zorgen voor een fijne, sportieve sfeer om met elkaar van deze accommodatie te genieten. Het is een veilige ontmoetingsplek waar kinderen kennis maken met het belang van saamhorigheid, vriendschappen sluiten, hun eigen talenten ontdekken en ervaren hoe het is om te winnen en verliezen.

Sport zorgt voor verbinding, zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling. Het is belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd kunnen spelen en bewegen, maar ook dat ze dit bij een sportvereniging kunnen doen. Bij een sportvereniging kunnen kinderen zichzelf verbeteren, nieuwe sportmaatjes maken en van elkaar leren. Daarom werken de buurtsportcoaches zo veel mogelijk samen met het JeugdSportFonds en het Meedoenfonds. Het doel is om elk kind een kans te geven om te sporten. Het Cruyff Court is daarin een mooi middel.

Deel naar jouw media!