Hoogezand reageert op nieuwe kabinetsplannen

De politieke partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben hun coalitieakkoord gepresenteerd. Wij bezochten het winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand om te horen wat de inwoners uit de gemeente Midden-Groningen van de nieuwe kabinetsplannen vinden.

Een van de meest besproken punten is de verlaging van de eigen bijdrage in de zorg. Een voorbijganger gaf aan zeer te spreken te zijn over dit plan: “Dat de eigen bijdrage omlaag gaat, vind ik heel fijn. Het liefst mag die op 0 euro komen te staan.”

Een andere bezoeker van het winkelcentrum, werkzaam in de kinderopvang, sprak over de plannen voor gratis kinderopvang. “Ik werk in de kinderopvangsector en ik zie dat ouders soms moeite hebben met betalingen. Ik vind het daarom een goed idee dat de kinderopvang gratis wordt. Het hangt ook van je inkomen af hoeveel je moet betalen voor de opvang. Sommige werkende ouders moeten een flink bedrag betalen voor de kinderopvang. Soms hoor ik ze zeggen dat ze het gevoel hebben dat ze gestraft worden omdat ze hard werken, en dat is jammer. Wel vrees ik waar het kabinet op gaat bezuinigen om deze plannen te realiseren.”

Bekijk in onderstaande video de reacties:

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl