Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Hoogezand-Sappemeer: Judoschool organiseert internationaal toernooi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Zaterdag 30 november komen 337 judoka’s van 36 clubs uit binnen- en buitenland naar Hoogezand voor een nieuw toernooi. Het eerste Internationaal HS-toernooi vind dan plaats in de Kalkwijckhal.

“Een heel behoorlijk aantal judoka’s voor een eerste editie van een toernooi”, meent Rutger Stok, één van de trainers van de organiserende Judoschool Hoogezand-Sappemeer. “We hebben mooie wedstrijdpoules kunnen samenstellen met veel sterke judoka’s”. Het belooft daarmee een aantrekkelijke sportdag te worden zaterdag.

Behalve dat de judoka’s zullen vechten voor individuele prijzen, staat ook de Trofee van het Noorden op het spel. Deze prijs zal aan het einde van de dag worden uitgereikt aan de best presterende judoclub op het Internationaal HS-toernooi én het Internationaal Veendammer Judokampioenschap. Die werd georganiseerd op 21 september door zustervereniging Judoschool Veendam.

Om het toernooi goed te laten verlopen zijn er maar liefst 75 vrijwilligers opgetrommeld, variërend van mattenleggers en mensen voor de tafelbezetting, tot scheidsrechters en EHBO-ers. De wedstrijden worden gespeeld in 4 blokken tussen 9.00 en 17.00 uur en zijn, tegen een entreeprijs van 3 euro, toegankelijk voor alle geïnteresseerden. foto: Margriet van Oostrum.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter