Hoogezand: Tandartsbus vrijdag 24 januari bij Vredekerk

Op 11 april 2019 lanceerde Dokters van de Wereld de campagne Kiezen voor Elkaar om de ontoegankelijkheid van mondzorg aan te kaarten, maar ook om directe steun te bieden aan mensen die mondzorg hard nodig hebben. Door de campagne konden teams van tandartsen en mondhygiënisten in zes steden 1.000 behandelingen geven.

Op uitnodiging van de SP Midden-Groningen komt de Mondzorgkaravaan op 24 januari 2020 naar Hoogezand om ook daar een aantal mensen die geen geld hebben om naar de tandarts te gaan, een gratis mondzorgbehandeling te geven. Tijdens deze behandeldag organiseren Dokters van de Wereld en de SP een korte manifestatie om de aandacht te vestigen op de problemen in de toegang tot mondzorg door de eigen bijdrage, het eigen risico en de inkrimping van het basispakket van de zorgverzekering.

Daarbij zal kort het woord gevoerd worden door Caroline van Wingaarden van Dokters van de Wereld, Tweede Kamerlid Sandra Beckerman van de SP en wethouder Jan Jakob Boersma van Midden-Groningen. Carla Teisman van Mondhygiënepraktijk Hoogezand legt uit waarom zij graag een bijdrage levert aan de mondzorgcampagne door gratis vervolgbehandelingen te bieden.
Bij de manifestatie zijn alle belangstellenden welkom. Datum: 24 januari, Tijd: 10.30 uur- 12.00 uur, Locatie: Vredekerk, van der Duyn van Maasdamweg 217, Hoogezand.

Meer informatie over de Mondzorgcampagne vindt u op: www.doktersvandewereld.org/mondzorg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl