Hoogezand: Vrouwen 1 van HS88 draait prima seizoen

Vorig jaar moesten ze een sterker VVK voor zich laten in de top van de 4e klasse, maar dit jaar zijn ze, met die ervaring op zak, in 1 rechte streep op weg richting het kampioenschap van 4-j.

Na in de voorbereiding op de competitie al van ex-tweedeklasser Achilles 1894 te hebben gewonnen met 4-1 en een doelpuntrijke reeks bekerwedstrijden werd voortvarend doorgezet in de competitie  en staan ze nu in de winter met 2 wedstrijden minder gespeeld en 4 punten meer goed los van nr 2 Veendam 1894 en 1 wedstrijd minder en 6 punten meer dan nr 3 Westerwolde fier bovenaan. En dat met een doelsaldo van 44-4.

En passant werden 2 prestigieuze zaaltoernooien in het noorden (WMC indoorsoccer en Bosman Noord van Fit Boys Beilen) in de winterstop met winst afgesloten. Enkel hun eigen Vegter rolletjestoernooi werd met een aangepaste opstelling niet gewonnen, maar dat was geen schande tegen oa de jeugdkampioenen van Friesland BeQuick Dokkum.

Afgelopen week werd van 3e klasser (nr 5) BDE uit in Erica gewonnen met 0-4 en gisteravond speelden ze thuis een keurige 3-1 tegen derde klasser Oranje Nassau VR4 (6e plaats)

De dit jaar aangetrokken trainer Patrick Santing weet wat de opdracht is en hij lijkt zijn Vrouwen daar nu al voor te hebben klaargestoomd. De 3e klasse is het doel en als de stijgende lijn kan worden doorgetrokken lijken ze zelfs het linkerrijtje daarvan te ambiëren en aan te kunnen.

Zonder verliespunten de oefenwedstrijden, de competitie en de beker door, zou dat lukken?

Hoe dan ook, 3 jaar terug werden ze na hun promotie verrast door een aantal langdurige blessures en moesten ze nog wennen aan het meer fysieke spel die de derde klasse kenmerkt, maar nu komen ze eraan en zijn er klaar voor!

Afgelopen zaterdag stond de bekerwedstrijd bij Ter Apel op het programma welke eveneens in de sneeuw werd gewonnen  met 2-4  en HS88 staat met dat resultaat als enige nog met 2 teams bij de laatste 18 ploegen van de 4 noordelijke provincies (Gr/ Fr/ Dr en NO-Polder. 10 februari wordt begonnen aan de 2e helft van de competitie, dan tegen The Knickerbockers VR4.

HS88 is nog op zoek naar nieuwe speelsters van ieder niveau om volgend seizoen met een gezonde basis te kunnen doorgroeien. Voor info of proeftrainingen kunnen meiden en vrouwen een bericht sturen naar HS88Vrouwen@gmail.com.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl