Hoogezand wint van Westerbork

Ondanks de steun van 60 supporters, die met een grote touringcar naar sportpark de Kalkwijck waren gekomen ging het team van VKW onder leiding van trainer, Bernd van Bolhuis, onderuit tegen het team van trainer, Jan Kloetstra. De mee gereisde supporters trakteerden met aanmoedigingen, spandoeken en (sier) vuurwerk, waardoor het een leuke en aantrekkelijke wedstrijd werd. De eerste helft was gelijk opgaand. VKW kwam alleen voor keeper Hoekstra van v.v. Hoogezand maar wist de prima spelende keeper niet te verschalken. Vlak voor de rust kwam v.v. Hoogezand toch op een 1 – 0 voorsprong. Een scherpe voorzit die prima werd ingekopt door spits, Heine Uuldriks, Veel supporters hebben het doelpunt niet gezien, deze zochten, omdat het begon te regenen, een warme plek op in de overvolle kantine.

Nadat pauze probeerde VKW de stand snel gelijk te trekken en kregen daarvoor ook enkele kansen die voor ‘de Westerborkers’ helaas over of naast het doel gingen. In de 70ste minuut kreeg v.v. Hoogezand een terechte strafschop, enkele supporters van de thuisclub dachten dat scheidsrechter E.J.H. de Gier uit Biddinghuizen voor een ‘schwalbe’ had gefloten, maar al snel zagen ze dat de scheids naar de penaltystip had gewezen en geel voor Martijn Mulder van VKW.  Hein Uuldriks verzilverde deze kans gedegen tussenstand 2 – 0, Het tiende doelpunt van Uuldriks

De supporters werden aanvankelijk niet op doelpunten getrakteerd maar een forse regen en hagelbui dreef iedereen richting de kantine of de overkapping. Toch werd vlak voor tijd nog 3 – 0, doelpuntenmaker was deze keer Lars Akkerman.

Voor de thuisclub in de strijd tegen degradatie. Volgend weekend staat er geen wedstrijd op het programma. De Kloetstra boys komen zondag 7 april weer in actie dan staat een lastige uitwedstrijd in Emmen op het programma tegen WKE’16. Na de wedstrijd kregen spelers en supporters de gelegenheid om het bierglas te heffen op de fraaie overwinning onder leiding van muziek van Jordi Weijer. Het bleef nog lang gezellig….