Jeugdfonds Sport en cultuur in Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen merkt dat kinderen uit gezinnen met een onvoldoende inkomen steeds minder gebruik maken van het Jeugdfonds Sport en cultuur. Door de stijgende energie prijzen hoopt de gemeente dat gezinnen gebruik gaan maken van het Jeugdfonds. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur ondersteunt kinderen uit gezinnen waar het inkomen onvoldoende is vanwege de maandelijkse lasten. Het kind kan hierdoor geen lid worden van een sportvereniging of om op muziek-, dans- of toneel les te gaan. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie/lesgeld tot maximaal  € 300 euro  voor sport of € 500 euro voor cultuur, in sommige gevallen wordt ook de sportkleding en attributen of huur van een instrument betaalt via de fonds. Het gaat dan om kinderen van 0 jaar tot 18 jaar.

Een aanvraag namens het kind en/of het gezin kan gedaan worden door een intermediair (iemand die op professionele wijze betrokken is bij de scholing, opvoeding en/of begeleiding van het kind en/of gezin). Bijvoorbeeld: het wijkteam van Kwartier Zorg & Welzijn, jeugdzorgmedewerker, Humanitas, jongerenwerk, schuldhulpverlening, leerkracht of buurtsportcoach.

Wilt u  hier meer over weten dan kunt u naar de site van Jeugdfonds Sport en cultuur www.jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/groningen.

Deel naar jouw media!