Keti Koti nog uitgebreider gevierd dit jaar

Vorig jaar vond op het plein voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand voor de eerste keer het Keti Koti Festival plaats. Verschillende culturele gemeenschappen herdachten het koloniale verleden en vierden gezamenlijk met de bezoekers, de afschaffing van de slavernij. Op het grote festivalpodium waren afwisselende acts te zien waarin de verschillende culturele achtergronden te zien waren. Dit jaar wordt Keti Koti nog uitgebreider gevierd, met op 1 juli het theaterspektakel Keti Koti en op 13 juli weer een  cultureel festival op het plein.

Tijdens de theaterspektakel, zullen de Creoolse, Antilliaanse, Javaanse, Hindostaanse en Molukse gemeenschappen in de theaterzaal van Kielzog in Hoogezand, diverse optredens geven. Hierbij staan rituelen centraal en de verhalen die ze toekomstige generaties willen meegeven.

Fractievoorzitter, Roshano Dewnarain van GroenLinks, was vorig jaar initiatiefnemer van het Festival. Een meerderheid in de gemeenteraad was voor de motie die werd ingediend om dit cultureel evenement te organiseren. “Er is erg veel behoefte vanuit de culturele minderheden gemeenschappen, om aan deze culturele uitwisseling mee te doen. Ondanks dat ze een minderheid zijn, zijn ze toch met velen.”

Keti-Koti in Midden-Groningen is onder andere tot stand gekomen door de samenwerking van veel verschillende gemeenschappen: de Creoolse, Antilliaanse, Hindostaanse, Javaanse en Molukse. Het proces werd begeleid door Stichting Pittig Gekruid.

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl