Lauwersland: Thema RUIMTE in Kunst aan Huis Atelierroute

In de weekenden 10-11 en 17-18 maart openen ruim dertig professionele kunstenaars hun deuren voor het publiek. Gelegen op een aantrekkelijke route in het Lauwerslandgebied tonen zij hun kunst en werkwijze en gaan graag in gesprek met de bezoekers.

De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het thema RUIMTE. De ruimte in het gebied, de prachtige luchten, het wad, de kwelders en akkers en de rust. Wat deze ruimte met hen doet en welke innerlijke ruimte dit hen geeft in de kunst is te ervaren op deze route.

De route is zo’n 200 km lang en loopt langs de waddenkust van Groningen en Friesland en langs het natuurgebied Lauwersmeer. Starten kan op elk willekeurig punt. De locaties zijn te herkennen aan de Kunst-aan-Huis vlag. De ateliers zijn open tussen 11.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis.

Het is de moeite waard ook de tijd te nemen voor de talloze bezienswaardigheden op de route. Zoals de beschermde dorpsgezichten van Moddergat, Oude Bildtzijl en Burdaard. Het oude vestingstadje Dokkum met haar bolwerken. Een mooie blik op het Lauwersmeer bij Zoutkamp, het kloosterdorp Aduard en het mooie Wierdendorp Niehove. Het gebied kent veel sfeervolle overnachtingsmogelijkheden om er een kunstzinnig en cultureel weekendje van te maken.

In de Kans-op- Kunst Loterij kunnen bezoekers een kunstwerk naar keuze winnen ter waarde van € 1.000,-. De kunstwerken zijn in de ateliers te bezichtigen waar ook de loten voor € 5,- te koop zijn. Na afloop van de route worden de winnaars bekend gemaakt en ontvangen zij persoonlijk bericht.

Alle informatie is te vinden op:  www.kunstaanhuis.nl   

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl