Leerlingen bezoeken Rijksuniversiteit

De leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College die lessen volgen in de Russische taal gingen deze week op excursie naar de Rijksuniversiteit Groningen.

Daar werden zij ontvangen door Marcel Stoeten van het Groninger Instituut voor Midden- en Oost-Europese Studies (GIMOES). Hij gaf er een rondleiding door de  gangen en zalen van het historische Academiegebouw van de rijksuniversiteit en daarna in de universiteitsbibliotheek een boeiende presentatie over de gebruiken en tradities van het Russische volk. De Universiteitsbibliotheek gaf de leerlingen ook toegang tot haar bijzondere collectie waardevolle boeken. Speciaal voor de groep was er o.a. een 107 jaar oud boek van Aletta Jacobs uit de kluis gehaald. De leerlingen mochten er zelfs in bladeren.

In de deelschool onderbouw havo/vwo van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand is zeven jaar geleden gestart met lessen Russische taal en cultuur. Na proeflessen in het eerste jaar is er nu standaard een groep die de taal op vaste basis één keer per week leert en een wisselende groep die leert lezen en schrijven in het Russisch tijdens maatwerkuren. Een bezoek aan GIMOES onder leiding van docente Alexandra Lebedinskaia staat ook elk jaar op de agenda.

Op de foto: Docente Alexandra Lebedinskaia bedankt Marcel Stoeten. Fotograaf: Jowilti Karelsz.