Leerlingen oefenen voor Ardennentocht

Twee groepen leerlingen van het dr. Aletta Jacobs College in Hoogezand hebben bepakt en bezakt een tocht van 22 kilometer rond het Zuidlaardermeer gelopen. Dit als oefening en voorbereiding op de Ardennentocht die de school in juni voor de 34ste keer organiseert voor leerlingen uit de derde klassen. 

 De Ardennentocht is een jaarlijks terugkerend evenement op het Aletta, waarbij (op vrijwillige basis) leerlingen te voet en met rugzak door de Ardennen trekken. Een onvergetelijke ervaring voor avonturiers die in zes dagen ongeveer 120 kilometer door de prachtige Ardennen – een bosrijk middelgebergte in België – trekken.

 “Vanaf station Schin op Geul in Limburg trekken we de natuur in en lopen, verwijderd van de bewoonde wereld, afwisselend langs weiden en bos. Via houten bruggetjes steken we mooie beekjes over en genieten we van de natuur”, vertelt een van organiserende docenten Koert Bos. “Onderweg kamperen we bij bevriende boeren in het weiland. De tent en kookspullen van de deelnemers worden daar met een busje gebracht. De leerlingen krijgen daar ook de ingrediënten voor een lekkere avondmaaltijd die ze zelf met een groepje gaan bereiden.” 

Koert Bos: “In de jaarlijks uitgegeven examenjaarboeken valt op dat dit avontuur door veel leerlingen wordt gezien als de leukste reis die ze met school hebben gemaakt. Het is dan ook een onvergetelijke ervaring waarin doorzettingsvermogen, vriendschap en vooral ook gezelligheid belangrijk is.” 

Er hebben zich dit jaar 39 derdeklassers aangemeld. Een mix van leerlingen uit de deelscholen vmbo, mavo, havo en vwo van het dr. Aletta Jacobs College. De eerste groep vertrekt vanaf station Hoogezand op 18 juni met de trein naar Schin op Geul en groep twee vertrekt een dag later. Er zijn zes collega’s die als begeleiding meegaan. 

 

 

 

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl