Lezing Jan Dijkstra bij Groei & Bloei

Op dinsdag 19 maart zal Jan Dijkstra een lezing geven over het toepassen van schaduwplanten en grassen, en het kunstig samenstellen van borders. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Midden-Groningen, en belooft een verrijkende ervaring te worden voor alle tuinliefhebbers. Jan Dijkstra is geen onbekende in de wereld van tuinieren. Met zijn ervaring heeft hij tuinen ontworpen en grensverleggende borders samengesteld.

“Op elk potje past een deksel”, aldus Jan Dijkstra, waarbij hij benadrukt dat de juiste plant op de juiste plek cruciaal is voor een bloeiende tuin. Tijdens zijn presentatie zal hij aan de hand van foto’s, waaronder die van zijn eigen tuin, verschillende plantcombinaties demonstreren.

Daarnaast zullen enkele bijzondere schaduwplanten en grassen extra aandacht krijgen, waaronder Podophyllum, Disporum, Syneilesis, Hakonechloa en varens. Voor degenen die geïnteresseerd zijn, zal Jan Dijkstra enkele van deze planten meenemen om te bewonderen en te verkrijgen. Jan Dijkstra en zijn vrouw Janneke zijn de trotse eigenaars van de Kwekerij en Kijktuin Aan de Dijk in Oudeschip. Wat begon als een liefde voor grassen, is uitgegroeid tot een uitgebreide collectie van schaduwplanten die in volle glorie bloeien in hun kijktuin.

De lezing wordt gehouden in zalencentrum Bandpunt aan de Noorderstraat 27 in Sappemeer. De aanvang is 19.30 uur. Voor meer informatie kunt u kijken op www.midden-groningen.bloei.nl

Foto: Pixabay.com

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl