Loppersum: voorleesactie op scholen gemeente

Op maandag 10 oktober 2016 is de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag worden leerlingen van zeven basisscholen in de gemeente Loppersum voorgelezen door de burgemeester, wethouders, raadsleden en platformleden van Duurzaam Loppersum. Het thema van de Dag van de Duurzaamheid is dit jaar plastic. Bij dit thema hebben studenten van een lerarenopleiding een verhalenbundel geschreven met illustraties die zijn gemaakt door kinderen.

Na het voorlezen gaan de leerlingen zelf aan de slag met proefjes en opdrachten over plastic. Zo gaan ze bijvoorbeeld zelf biologisch afbreekbaar plastic maken. De activiteiten worden dit jaar georganiseerd door de gemeente in samenwerking met het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN). Wethouder Bé Schollema: ‘Duurzaamheid begint bij de jeugd, daar ligt onze toekomst. Bewustwording en voorlichting is dan ook van groot belang. Daarom ondersteunen wij, evenals voorgaande jaren, deze landelijke dag van harte. Met het unieke karakter van deze actie waarin leerlingen zelf actief aan de slag gaan, vragen we aandacht voor het begrip duurzaamheid in het algemeen en voor onze kinderen in het bijzonder.’

De voorleesactie maakt onderdeel uit van een groot aantal activiteiten die met name de basisscholen in het kader van de Dag van de Duurzaamheid gaan doen. Ook staat op zaterdagmiddag 8 oktober de energietruck ‘Jouw Energie voor Morgen’ van de RUG/Hanzehogeschool op het Marktplein in Loppersum. Dit is een reizend energielaboratorium waar je allerlei experimenten kunt doen. De truck is voor ieder gratis en vrij toegankelijk.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl