Midden-Groningen: Gemeente maakt werk van week van het geld

Met onder andere een spel en een voorleesproject voor de basisscholen, een debatwedstrijd en de inzet van een geldbus pakt Midden-Groningen stevig uit in de landelijke Week van het Geld die tussen 12 en 17 maart wordt gehouden.

Wethouder Peter Verschuren opent op 12 maart om 13.00 uur de Week van het Geld voorafgaand aan een voorstelling in MFC Foxhol voor kinderen van groepen 3 en 4. Dit project is het ‘Eiki en Oeki’ voorleesproject. Elf basisscholen ontvangen van de gemeente een voorleesboek om daar zelf mee aan de slag te gaan. Deze klassen zijn ook uitgenodigd om een theatervoorstelling te zien op maandag of dinsdag. Dit project is een samenwerking met de Bibliotheek Midden-Groningen en het Nationaal Busmuseum voor het vervoer van en naar de locatie. Meer informatie over dit project op: https://www.weekvanhetgeld.nl/over-deze-week/activiteiten/eiki-en-oeki/.

Tien basisscholen ontvangen daarnaast het Armoedespel voor de bovenbouw, in samenwerking met Stichting Solidair. Alle kinderen die deelnemen aan deze 2 projecten (ongeveer 650) ontvangen een goodie bag, gevuld door de Gemeentelijke Kredietbank en de Bibliotheek Midden-Groningen.

‘Discussiëren kun je leren’
In samenwerking met stichting DKJL en het Dr. Aletta Jacobs College is dit project opgezet. Op woensdag ontvangen alle leerlingen van het derde leerjaar masterclasses overtuigen en discussiëren. ’s Middags gaan ze dat dan echt ten uitvoer brengen in het Kielzog met het thema geld. In de jury zitten onder andere de wethouders Peter Verschuren en Erik Drenth. Om 12.00 uur zijn de wethouders aanwezig.

Geldbus
Op donderdag en vrijdag doet een zogenoemde geldbus ( oude bus van het Nationaal Busmuseum omgetoverd als geldbus) 5 locaties aan doen waar veel ouderen wonen met informatie over de Gemeentelijke Kredietbank, stichting Humanitas en ‘Grip en glans’ van Gezond in de Wijk.

De Week van het Geld is een initiatief van banken, verzekeraars en gemeentelijke kredietbanken om vooral kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Dit jaar wordt hij voor de achtste keer georganiseerd. Midden-Groningen ziet de week als een van de middelen om problematische schulden te voorkomen en doet er daarom actief aan mee.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl