Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Kerstboodschap Burgemeester

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft een kerstboodschap voor inwoners middels een brief opgesteld te vinden op de site van de gemeente, waarin hij de corona pandemie bespreekt die het hele leven voor velen zo heeft ontregeld. Met deze brief wil hij bovendien iedereen een hart onder de riem steken in deze onzekere tijden.

 

Brief Burgemeester Hoogendoorn:

Beste Midden-Groningers,

Met de kerstdagen en 2022 in het vooruitzicht is het goed om even stil te staan voordat we het nieuwe jaar betreden. De corona-pandemie heeft ons dagelijks leven ook in 2021 behoorlijk ontregeld. Dat heb ik ook persoonlijk zo ervaren.

In de zomer leek het einde van de crisis in zicht. De positieve energie was overal te voelen: we kunnen weer terug naar de spontaniteit van elkaar ontmoeten, warm menselijk contact, overal heen kunnen gaan zonder beperkingen en alle dingen doen die we zo leuk vinden zoals bijvoorbeeld winkelen, lekker genieten van sport of een avondje naar de film of uit eten.

Des te groter was de teleurstelling toen een vierde golf met besmettingen in dit najaar ons weer een flink eind terugwierp. Het optimisme maakte plaats voor nieuwe onzekerheid. Opnieuw een lockdown, ook al is het dan vanaf 17.00 uur. Het was opnieuw even slikken. Ik hoopte waarschijnlijk net als u dat we het coronavirus achter ons hadden gelaten.

Als burgemeester ontmoet ik graag Midden-Groningers, spontaan, maar ook tijdens bijeenkomsten en evenementen, en dat gaat nu helaas niet. Contact met elkaar moet tegenwoordig op een veilige manier georganiseerd worden willen we als samenleving en als mens gezond blijven en ons wapenen tegen het coronavirus. Velen zijn geraakt door het corona-virus of hebben zelfs familie of vrienden verloren aan deze ziekte.

Ook zonder ziekte is de corona-pandemie zwaar. Het blijft daarom voor ons allemaal van het grootste belang om in contact met elkaar te blijven. Stuur bijvoorbeeld eens een kaartje met een bemoedigend woord als u iemand kent die dat zo nodig heeft. Een telefoontje met een luisterend oor helpt natuurlijk ook. Gun elkaar een glimlach! Dat helpt ons verder.

Hart onder de riem

Met deze brief wil ik u een hart onder de riem steken in deze onzekere tijden. We moeten ons niet van de wijs laten brengen en het oog gericht houden op de toekomst. Ik kan u de toekomst niet voorspellen, maar ik heb wel goede hoop dat we in 2022 de corona als crisis achter ons kunnen laten. Realistisch gezien raken we als samenleving het virus misschien nooit helemaal kwijt. We kunnen wel leren om het beter te hanteren zodat het onze levens niet meer zo ingrijpend ontregeld, zoals de afgelopen jaren.

Natuurlijk, de coronacrisis van nu zal nog lang zichtbare sporen achterlaten in ons persoonlijke leven, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit als samenleving te boven zullen komen, zolang we dat maar met elkaar aangaan. Niet tegenover elkaar, maar naast elkaar; schouder aan schouder op 1,5 meter afstand :-). Samen komen we verder. Ik wens u en alle Midden-Groningers goede en hoopvolle kerstdagen.

Hartelijke groet,

Adriaan Hoogendoorn,
Burgemeester van Midden-Groningen.

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter