Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Schrijfwedstrijd Biblionet

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

November is de maand waarin heel Nederland Leest. Men kan dan gratis een boek ophalen bij de bibliotheek. Dit jaar is dat De wandelaar van Adriaan van Dis. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten te doen in de bibliotheken. Zo is er dit jaar een schrijfwedstrijd en kun je een pop-up Schrijfcafé bezoeken.

Schrijfwedstrijd Biblionet Groningen: over de grens

Iedereen heeft wel eens iemand ontmoet van over de grens, bijvoorbeeld tijdens je vakantie. Het kan ook zijn dat je met een vluchteling in gesprek bent geweest. Of misschien heb je iemand ontmoet waardoor jij je eigen grens hebt leren ontdekken en hebt verlegd. Stuk voor stuk unieke ontmoetingen tussen unieke mensen en ieder gesprek heeft een grenzeloos verhaal. Waardevolle verhalen die gehoord mogen worden. Naar deze verhalen zijn wij, Biblionet Groningen, op zoek. Schrijf ons jouw verhaal over jouw bijzondere ontmoeting.

Tijdens Nederland Leest organiseert Biblionet Groningen een schrijfwedstrijd met als thema: Over de grens. Wij vragen mensen om hun verhaal op papier te zetten over hun bijzondere ontmoeting met iemand over de grens. Deze grens kan letterlijk zijn doordat je iemand uit het buitenland hebt ontmoet, maar je kunt ook iemand ontmoeten waardoor jouw grenzen zijn verlegd. Deelnemers kunnen hun verhaal voor 6 december opsturen naar: Schrijfwedstrijd@biblionetgroningen.nl. Alle voorwaarden voor de wedstrijd zijn de vinden op de website.

Op 15 december is in de Bibliotheek Hoogezand de bekendmaking van de drie winnaars van de Schrijfwedstrijd Biblionet Groningen 2021. De drie winnende verhalen worden opgenomen als podcast en zullen te beluisteren zijn via het Spotify kanaal van Biblionet Groningen.

Biblionet Groningen Schrijfcafé on tour

Ook zijn er heel november pop-up Schrijfcafé’s te vinden in de provincie. Als deelnemer van het schrijfcafé word je op weg geholpen om jouw verhaal op papier te krijgen. Tijdens de workshop krijg je de ruimte om vragen te stellen en na deze workshop heb je genoeg tips en trucs gekregen om het verhaal van jouw bijzondere ontmoeting op papier te krijgen. Je kunt meedoen om op weg geholpen te worden voor de schrijfwedstrijd, of gewoon omdat je graag wat meer met schrijven bezig wilt zijn. In de bibliotheken in Midden-Groningen zal dichter Lilian Zielstra de Schrijfcafés leiden. Hieronder staan de data en tijden voor de pop-up Schrijfcafés in Midden-Groningen:

  • Maandag 1 november – om 19.30 – Harkstede
  • Donderdag 4 november – 20.00 – Slochteren
  • Vrijdag 5 november – 19.30 – Siddeburen
  • Donderdag 18 november 0m 19.30 Noordbroek
  • Zaterdag 20 november om 13;30 Hoogezand
Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter