Midden Groningen: Wethouder Woortman zegt voorstellen NAM positief

Na de aardbeving op 8 januari bij Zeerijp met een kracht van 3,4 heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) op 10 januari verdere beheersmaatregelen voorgesteld aan het Staatstoezicht op de Mijnen (SODM). Onderdeel daarvan is de sluiting van de productielocaties Ten Post, De Pauwen en Overschild. Het beoogde resultaat, een verlaging van de gasproductie van zo’n 10%, beschouwt de gemeente Midden-Groningen als een stap in de goede richting.

Wethouder Anja Woortman reageert: “Opnieuw zo’n zware aardbeving zoals bij Zeerijp raakt ook de inwoners van Midden-Groningen. De voorstellen van de NAM zijn in elk geval positief nieuws. Het is niet meer dan logisch dat er nieuwe maatregelen volgen om de veiligheid in het gebied te verbeteren. Ik ga er dan ook vanuit dat minister Wiebes deze verbetervoorstelllen overneemt. Het uiteindelijke doel zal echter moeten zijn dat de gasproductie nog verder omlaag gaat.”

Schadeprotocol
Los van de verlaging van de gasproductie roept Midden-Groningen op om haast te maken met de invoering van het nieuwe schadeprotocol. “Het kan niet zo zijn dat inwoners met schade, bijvoorbeeld door deze recente klap bij Zeerijp, langer moeten wachten op de compensatie van hun schade door het uitblijven van het nieuwe schadeprotocol. Het is nodig om onze inwoners op korte termijn duidelijkheid te geven. Ook in Midden-Groningen zijn er schadegevallen waarin om die reden nu geen voortgang geboekt kan worden,” aldus wethouder Woortman.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl