Midden-Groningen: Winnaars van de Aletta Jacobs prijs 2020

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn reikte woensdag (22 januari) om 16.15 uur de Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen 2020 uit aan leerlingen van het voortgezet onderwijs in Midden-Groningen. De burgemeester prees de winnaars voor hun creativiteit en wees op de betrokkenheid van Alle Jacobs vroeger en nu. De gemeentelijke prijs richt zich op jongeren in Midden-Groningen. De inzendingen voor de Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen 2020 bevatten een uitwerking van één of meerdere thema’s die gekoppeld zijn aan Aletta Jacobs en/of haar gedachtegoed, en aan de winnares.

De winnaar van de Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen 2020 mag aanwezig zijn bij de uitreiking van de universitaire prijs aan mevrouw Khadija Arib op 6 maart van dit jaar. Daarnaast worden ze vereeuwigd op de Totemboom in de voorhal van de school.

De inzendingen werden  gepresenteerd aan de jury van de Aletta Jacobs Prijs Midden-Groningen. De jury : Jorien Bakker (RUG), Ineke de Roo (directeur AJC) en Erik Drenth (wethouder Onderwijs) heeft de winnaar bekend gemaakt, het zijn Kim Moesker en Yvon Ottens, leerlingen van het Aletta Jacobs College in Hoogezand geworden. De uitreiking vond plaats in Hotel Faber, Meint Veningastraat in Hoogezand.

 

 

 

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl