Regio FM I Regionieuws TV I www.middengroningennieuws.nl

Welkom bij de Mediagroep Midden-Groningen!

Nieuws, informatie, sport en cultuur uit heel Midden-Groningen

Tip voor onze redactie? Email naar info@middengroningennieuws.nl

Midden-Groningen: Word Kinderburgemeester

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lijkt het jou wat om burgemeester van Midden-Groningen te zijn? En zit je in groep 7 van een basisschool in de gemeente Midden-Groningen? Meld je dan nu aan voor de verkiezing voor de kinderburgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Kinderburgemeester ben je voor een jaar, van 18 september 2021 tot 1 september 2022.

De kinderburgemeester gaat samen met de burgemeester de kinderraad “Raad voor de Toekomst” beëdigen.

De kinderburgemeester is bijvoorbeeld samen met de burgemeester bij activiteiten speciaal voor kinderen. Hierbij kun je denken aan: samen met de burgemeester een basisschool bezoeken tijdens de Kinderboekenweek, samen met de wethouder en burgemeester bij prijsuitreikingen waar kinderen bij betrokken zijn, of met de burgemeester en de wethouder Sport de Kinder-Olympische Spelen en de Koningsspelen openen. En natuurlijk kan de kinderburgemeester samen met de burgemeester en de kinderraad nog nadenken over de verdere invulling.

Je krijgt niet betaald, maar het is het wel een eervolle functie. Je gaat veel leuke dingen doen en komt op bijzondere plekken, je mag prijzen uitreiken en officiële openingen bijwonen. Je ontmoet veel mensen en leert over de politiek en de gemeente Midden-Groningen. De ene maand kost het je geen tijd, de andere maand ben je een keer een halve dag of paar uurtjes kwijt. Alles gaat altijd in overleg met jou en je ouders en je kunt gewoon naar school, daar houden ze rekening mee.

Heb je toch nog een vraag of vind je iets nog niet helemaal duidelijk? Stuur dan een berichtje naar kinderburgemeester@midden-groningen.nl. Je krijgt altijd een reactie.

Aanmelden

Stuur een filmpje over jezelf van ongeveer 1 minuut. Laat weten wie je bent, wat je hobby’s zijn en waarom je graag kinderburgemeester wilt worden. De gemeenteraad gaat dan kijken wie de eerste kinderburgemeester van Midden-Groningen wordt! Je kunt je filmpje tot 25 juni 2021 sturen naar: kinderburgemeester@midden-groningen.nl. Ze laten voor de zomervakantie begint nog weten wie is gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van Midden-Groningen!

Deel naar jouw media!

Laat een reactie achter