Mijn Midden-Groningen! Foxhol

In de serie mijn Midden-Groningen brengen we de verschillende dorpen van Midden-Groningen aan het licht. Midden-Groningen is het hart van de provincie. Waterplassen om op te varen, moerassen om langs te fietsen, dorpsbossen om in te wandelen en rietvlaktes om vogels te spotten, Midden-Groningen heeft het allemaal.

In de derde aflevering van deze seriereeks gingen we langs in het dorp Foxhol; een dorp met een groot zakelijk aspect vanwege de aanleg van een aardappelzetmeelfabriek door W.A. Scholten in 1842. Later is dit overgenomen door Avebe. Daarnaast kent Foxhol ook echt het dorpsgevoel. Ze hebben een eigen dorpshuis en ook een eigen voetbalvereniging. In de jaren vijftig werd aan de oostrand van Foxhol een nieuwbouwwijk aangelegd, dit gaf Foxhol zijn unieke vorm zoals hoe we dat nu kennen.

We gingen langs bij Remon en Belinda van der Reijd, bestuursleden van dorpshuis de Klabbe. “De Klabbe is een uniek gebouw met zowel de functie als dorpshuis en school. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en daarom gaan alle opbrengsten terug naar het dorp. Omdat wij het belangrijk vinden om activiteiten te organiseren voor de inwoners van Foxhol zijn we ActiFox gestart (Activiteitenvereniging Foxhol). Daarmee willen we de activiteiten voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk maken en vragen daarom voor de activiteiten geen contributie of entreeprijzen.”

Kijk hieronder:

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl