Nationale Pannenkoekdag op basisschool

Vrijdag 17 maart 2023 was het alweer de zestiende editie van de ‘Nationale Pannenkoekdag’ in Nederland. Meer dan 1.500 scholen namen deel aan deze dag en bakten samen met de kinderen pannenkoeken voor ouderen. Dit was dé dag waarop kinderen hun opa’s en oma’s in het zonnetje konden zetten. Basisschool CBS de Wegwijzer in Slochteren deed ook mee aan deze nationale dag.

Groep 5 en 6 van basisschool de Wegwijzer mochten senioren uitnodigen om te komen in eten in hun zelfgemaakte pannenkoekenrestaurant. Het klaslokaal werd omgetoverd tot restaurant, dit was nog nooit eerder gebeurd: ‘Voor ons is het de eerste keer dat we deelnemen aan deze dag, maar ik weet nu al dat het een groot succes is’, aldus Jan Willem van der Steege, leerkracht op de school. De leerlingen begonnen al om 10.30 uur s’ ochtends met het versieren van het lokaal en het klaarzetten van de spullen. Vanaf 11.30 tot 13.00 uur waren de ouderen welkom om een pannenkoek te komen eten of een spelletje te spelen met de kinderen.

Iyana, leerling uit groep 5: ‘Wij kunnen pannenkoeken bakken en dan mogen de opa’s en oma’s het opeten’. Alle kinderen kregen een koksmuts en konden zo bakken als echte chef-koks. Volgens Jan Willem is het een initiatief dat steeds meer scholen over de streep trekt om mee te gaan doen, maar ook de kinderen zijn enthousiast: ‘Ik denk dat kinderen heel graag deze activiteit willen doen, ook omdat het lekker is natuurlijk, maar ook omdat zij zo afwisseling hebben’.

Het project was een groot succes en wordt, als het aan Jan Willem van der Steege ligt, volgend jaar weer herhaald. Maar ook Floor uit groep 6 wordt wel enthousiast van dat idee: ‘Ik zou wel nog een keer mee willen doen, dat vind ik heel leuk’.

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Telegram
Email