Opening tentoonstelling Jan Schoffelmeijer

Een jaar na het overlijden van kunstenaar Jan Schoffelmeijer vindt op zaterdag 14 januari de opening plaats van een overzichtstentoonstelling in de Ent in Hellum. Naast het werk van Jan zijn kunstobjecten te zien van vriend en collega-kunstenaar Peter Schudde. Beide kunstenaars zijn ieder met een uitgesproken originaliteit en authenticiteit bezig de krachten van de materiële wereld om te zetten in epische voorstellingen.

Jan en Peter zijn vanaf het prille begin van kunstenaarscollectief De Draad actief betrokken (geweest) bij diverse kunstzinnige manifestaties in Delfzijl, in en om het kerkje van Heveskes en op het Kultuureiland Damsterplas bij Steendam. De expositie is een eerbetoon aan de expressieve kracht van kunst. De muziek bij de opening wordt verzorgd door Leonieke Toering en Jan Roelof Bathoorn uit Groningen met traditionele Italiaanse muziek afgewisseld met eigen songs en teksten.

De opening van de expositie is om 14:30 uur. De entree is vrij. De expositie is te bezoeken op de zondagen wanneer er activiteiten in de Ent gepland zijn, van 14.00 uur tot 17.00 uur. In het eerste kwartaal van 2023 zijn dat 15 en 29 januari, 5, 12 en 26 februari en 12 en 26 maart.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl