Opvang Oekraïners in Muntendam verlengd

Er komen vanaf begin juni, 80 nieuwe Oekraïense vluchtelingen in het voormalige gemeentehuis in Muntendam. Eind april zullen de Oekraïense vluchtelingen die momenteel daar worden opgevangen, naar een nieuwe opvang locatie in Hoogezand verhuizen. Omdat de provincie aan 10 gemeenten in de provincie heeft verzocht om extra opvangplekken voor Oekraïners te creëren, heeft Midden-Groningen besloten deze locatie voorlopig open te houden.

In Muntendam wordt al enige tijd gewerkt aan nieuwe plannen voor het centrum en de kans is groot dat het voormalige gemeentehuis plaats zal maken voor een andere invulling. Voorlopig zal de nieuwe invulling voor het gebouw nog niet worden gerealiseerd. Om te voorkomen dat het voormalige gemeentehuis leegstaat en vernield wordt,  is de opvang van asielzoekers een welkome invulling voor de gemeenschap.

De 80 Oekraïense vluchtelingen, zullen tijdelijk, voor een periode van 9 tot 12 maanden worden opgevangen. Als de plannen voor het centrum van Muntendam in een stroomversnelling komen, zal worden gezocht naar een andere plek voor de vluchtelingen. Dieta Venema, projectsecretaris Vluchtelingenopvang Midden-Groningen, zegt: “We willen hen een veilige plek bieden.” De gemeente zorgt voor hun opvang, geld, zorg en onderwijs, met steun van de rijksoverheid.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl