Ouderen strijden om de eer tijdens viscompetitie

Viswedstrijd In het Goorechtpark in Hoogezand

In het Gorechtpark in Hoogezand wordt jaarlijks in juni en juli, vier viscompetities voor ouderen georganiseerd. Dertig deelnemers strijden om de twee weken, om de eer van het toernooi. 50 plus organisatie POSO in Hoogezand organiseert deze competities samen met hengelclub Foxhol, ouderen voel zich als een vis in het water tijdens de competitie. Vissen voor ouderen is landelijk erg populair, het is gebleken dat het bijdraagt aan een betere mentale gezondheid.

We organiseren deze wedstrijden voornamelijk om de sociale samenhang te stimuleren, maar je merkt dat ze ook wel willen winnen, aldus Daan Hulsebos vrijwilliger bij de Hengelclub Foxhol. De gezelligheid is voor veel deelnemers toch ook wel een belangrijk thema, meerdere deelnemers reageren met; we willen af en toe een beetje afleiding en genieten van de natuur om je heen.

Tijdens de wedstrijd geven ervaren vissers aan, dat het niet meer zo fanatiek als vroeger gaat. Het lichaam wil niet meer zo als vroeger, minder kracht. Maar de gezelligheid met leeftijdsgenoten wordt als een belangrijke factor ervaren.

De organisatie wil het recreatieve karakter toch wel boven aan hebben staan, deelnemers mogen daarom ook met maar één vaste hengel deelnemen. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het de mentale welzijn op een positieve manier bevorderd.

Tip voor de redactie?

Tip of nieuws voor onze redactie? Stuur dan een e-mail naar info@rtvmiddengroningen.nl